Proiecte case inteligente – lucruri de care trebuie tinut seama

Proiecte case inteligente – lucruri de care trebuie tinut seama

Costurile de constructie si apoi de folosire ale unei case depind foarte mult de modul in care aceasta a fost conceputa si proiectata de la bun inceput. Cel mai bine este sa va interesati de proiecte case inteligente, care sa va ofere maximum de eficienta si de comfort.

Proiecte case inteligente – ce inseamna acest concept?    

Sunt considerate drept proiecte de case inteligente acele proiecte care tin seama de factorii de mediu si de caracteristicile constructiei, creand astfel o locuinta usor si ieftin de intretinut si in armonie cu mediul. In primul rand, aceste proiecte case inteligente trebuie sa valorifice corect toate conditiile de mediu, iar amplasarea locuintei trebuie sa fie cat mai eficienta. De exemplu, orientarea geamurilor inspre sud va aduce un plus de iluminare naturala si de caldura, reducand consumul de electrictate si de combustibil pentru incalzire. Alte caracteristici care se aplica unor proiecte case inteligente sunt: o forma compacta, ergonomica a locuintei (de exemplu, forma de dom geodezic, una dintre cele mai stabile si mai economice structuri) precum si prevederea proiectului cu caracteristicile tehnice necesare pentru a putea fi instalate panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de caldura sau turbine eoliene. De asemenea, astfel de proiecte case inteligente trebuie sa tina seama de nevoile de izolare termica ale locuintei, in functie de zona in care este situata, pentru un maxim de eficienta energetica.

Proiecte case inteligente – ce va ofera o astfel de locuinta

Principalele avantaje ale unor proiecte de case inteligente sunt eficienta energetica, costuri reduse de locuire si intretinere pe termen lung, o constructie durabila, stabila si in armonie cu mediul inconjurator. Astfel de proiecte case inteligente iau in considerare nevoile dumneavoastra particulare, ca familie, si le transpun intr-un proiect care sa va ofere maximum de beneficii cu minimum de costuri. Fie ca este vorba de case ecologice pe structura de lemn sau structura clasica de caramida, case pasive sau domuri geodezice, este indicat ca din start sa se porneasca cu proiecte case inteligente. Proiectele de case inteligente sunt metoda perfecta pentru a va bucura pe deplin de o noua locuinta, fara stress legat de intretinere, de organzarea spatiului interior sau exterior.

Cum sa alegeti proiecte case inteligente care sa vi se potriveasca

Pentru a alege din multitudinea de proiect case inteligente disponibile la constructorii de astfel de locuinte pe cel care vi se potriveste cel mai bine, trebuie sa tineti seama de bugetul disponibil, dar si de dimensiunile pe care credeti ca veti avea nevoie. In general, oamenii au tendinta de a-si proiecta o locuinta mult mai mare decat au cu adevarat nevoie, si din aceasta cauza costul unei noi locuinte pare prohibitive. Insa, daca alegeti proiecte case inteligente care sa aba dimensiunile,  caracteristicile tehnice si structura corecta, veti beneficia de o locuinta noua mult mai iefina decat ati estimat initial.

Pentru mai multe informatii despre proiecte de case, click aici!

Back To Top