Proiecte si constructii case din lemn in Romania

Proiecte si constructii case din lemn in Romania

Constructii case din lemn

panouri-casa-eco-kit Conform statisticilor, in Romania, o tara cu paduri intinse pe aprox. 30% din suprafata tarii, doar 25% dintre casele din mediul rural si 10% dintre cele din mediul urban sunt construite din lemn. Explicatia ar fi lipsa meseriasilor calificati in domeniu (cu exceptia regiunilor din nordul tarii, cum ar fi Maramures, Neamt si Bucovina), precum si mentalitatea unei parti mari a populatiei, care are o perceptie gresita asupra caselor din lemn.

Din fericire, in ultimii ani se constata o crestere semnificativa a numarului de case noi construite din lemn. Una din explicatii ar fi costul manoperei de construire mai mic cu 30-40% decat in cazul caselor din zidarie, acesta fiind un argument decisiv, atat in vremuri bune, cat mai ales in vremuri de criza economica.

De asemenea, pe piata de constructii au aparut tot mai multe firme care pot asigura o uzinare de buna calitate a acestor case din lemn in Romania. Suficiente firme pot produce la niveluri calitative buna case din lemn la cheie, in care proprietarii se pot muta cel mai tarziu in trei luni de la semnarea contractului.

Un element important care a dus numarul cererilor de case din lemn in Romania sa cresca este si faptul ca pe piata romaneasca au aparut finisaje adecvate caselor din lemn, care pot face o casa cu structura din lemn sa arate precum una din zidarie sau beton.

Citeste tot articolul aici!

Back To Top