Promisiunea TVA Zero la locuinte devine incerta

Promisiunea TVA Zero la locuinte devine incerta

Situatia proiectului de lege privind TVA 0% pentru livrarea de locuinte este înca incerta. Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca decizia finala va fi luata saptamâna viitoare si ca nu exclude posibilitatea de a renunta la propunere:

„Saptamâna urmatoare vom avea ultima discutie cu colegii nostri din Comisie, iar daca cei carora ne adresam nu doresc, nu facem binele cu forta. Acelasi lucru este valabil si pentru publicitatea pentru presa. Saptamâna urmatoare vom lua decizia finala. (…)
Am stabilit cu colegii mei din comisiile de specialitate sa ne întâlnim saptamâna urmatoare sa-mi spuna care au fost ultimele discutii cu agentii economici din domeniu. Cei carora ne adresam cu aceasta masura se pare ca au o temere justificata în sensul ca pot ajunge în situatia sa aiba probleme cu cash-flow-ul (nota: numerar), în sensul ca vor avea de recuperat TVA”, a afirmat liderul partidului de guvernamânt.

TVA Zero la locuinte?

Presedintele social-democratilor a declarat ca a luat la cunostinta temerile dezvoltatorilor imobiliari, dar si cele din presa. Cele doua sectoare se temeau ca proiectul de lege nu va aduce beneficiile intuite, ci mai degraba ar determina întârzieri în recuperarea TVA sau scaderi ale preturilor platite pentru publicitate.

Ba mai mult, proiectul de act normativ a fost întârziat si de discutiile cu oficialii Comisiei Europene pe acest subiect.

Intrebat despre situatia proiectului de Lege privind TVA 0%, premierul Grindeanu a spus ca nu cunoaste situatia si, mai mult, ca proiectul de act normativ nu a fost elaborat de Guvern. Totodata, acesta a afirmat ca exista norme europene cu privire la cotele diferite de TVA. „Nu stiu sa se fi retras în acest moment. Normal ca am discutii dese, o sa clarificam si acest subiect” a spus Grindeanu.

Masura este prinsa în programul de guvernare, dar propunerea legislativa a venit din Parlament, nu de la Guvern. In toata aceasta perioada au avut loc întâlniri cu toti actorii implicati si de-o parte si de cealalta.

Back To Top