RCA-ul si Rolul Sau

RCA-ul si Rolul Sau

RCA-ul este de fapt denumirea uzuala data asigurarii de raspundere civila auto prin intermediul careia tertii care sunt pagubiti intr-un accident auto au posibilitatea de a-si recupera banii aferenti reparatiilor avariilor sau a cheltuielilor cu spitalizarea sau cu cheltuielile de judecata, daca este cazul. De asemenea, atunci cand vorbim despre RCA vorbim de fapt despre o asigurare obligatorie, pe care ar fi foarte bine sa o incheiem daca suntem proprietari de autoturism si nu dorim sa fim pusi in situatia de a plati o amenda ce variaza intre 1000 si 2000 de ron, conform legii. Daca suntem prinsi circuland cu o masina care nu dispune de RCA, organele de politie rutiera ne vor retine documentele masinii pana cand vom face dovada incheierii unei polite, aceasta pe langa sanctiunea cu amenda de care am amintit anterior.

Asigurarea RCA este un tip de asigurare care este in favoarea tuturor participantilor la trafic, intrucat prin intermediul sau cei care sunt prejudiciati, deci victime ale accidentului de circulatie vor fi automat despagubiti si au certitudinea ca isi vor recupera banii, indiferent de situati financiara a soferului care produs accidentul, acesta din urma nu va fi nevoit sa scoata din propriul buzunar o suma de bani pe care este posibil nici sa nu o detina in momentul in care se produce accidentul, iar cea de-a treia categorie favorizata de incheierea politei RCA sunt instantele judecatoresti care nu mai sunt aglomerate ca in trecut de rezolvarea unor dosare in care soferii se dadeau in judecata pentru a-si recupera prejudiciile. Polita de asigurare RCA este deci benefica tuturor celor care iau parte la trafic, iar impunerea ei a fost o idee grozava pentru ca soferii sa fie responsabilizati, iar numarul de accidente de pe soselele Romaniei redus semnificativ.

Doar prin RCA-Ieftin.org, soferii pot afla mai multe despre politele RCA si in plus pot comanda din marea diversitate de oferte, puse la dispozitie de diferite companii asiguratoare.

Back To Top