Sifonierul din mansarda

Sifonierul din mansarda

Te-ai gândit vreodata sa îti transformi mansarda într-un dulap (sifonier) de tip ”paseste inauntru”? Astazi îti vom da câteva sfaturi cu privire la ce trebuie sa iei în considerare în momentul în care vrei sa îti amenajezi un dulap în mansarda.

Apeleaza la un arhitect care sa îti proiecteze sifonierul de vis, dupa nevoile si dorintele tale, daca esti în pana de idei si nu stii de unde sa începi. Un arhitect va sti mult mai bine cum sa plaseze rafturile, luminile ambientale, astfel încât sa îti puna în valoare obiectele vestimentare.

Imagineaza-ti ca Dulapul tau este un magazin de lux si gândeste-te cum poti sa îti scoti în evidenta cele mai bune tinute si accesorii prin plasarea unor manechine sau a unor asa numite insule, daca spatiul îti permite.

Lumina naturala din abundenta este unul dintre cele mai importante elemente într-o mansarda. Învata cum sa folosesti si sa pui în valoare aceasta lumina naturala în Dulapul tau.

Ai grija la pantele mansardei. În acele spatii opteaza pentru niste rafturi sau dulapuri cu obiecte vestimentare sau încaltaminte pe care nu o porti prea des. În acest fel, vei evita acele zone greu accesibile si totodata posibilele accidente.

Asigura-te ca mansarda este izolata corespunzator pentru a nu avea surprize neplacute în sezonul rece, când infiltrarea apei se produce destul de usor. Totodata, izoleaza termic mansarda pentru a reduce pierderea caldurii în sezonul rece. Daca spatiul îti permite, opteaza pentru un semineu mic, care sa te încalzeasca iarna, în timp ce îti probezi tinutele.

Cu cât mai multe oglinzi, cu atât mai bine. Imagineaza-ti un colt din mansarda cu pereti din oglinzi, în care te vei admira din toate unghiurile si în fata carora vei lua cele mai bune decizii în ceea ce priveste tinutele pe care le vei purta.

Dupa cum am mai spus, gândeste-te ca spatiul din mansarda este propriul tau magazin, în care ti-ai expus creatiile de arta, si nu doar un spatiu de depozitare a hainelor. Orice magazin necesita o accesorizare pe masura si mansarda ta nu face exceptie. Alege accesoriile care ti se potrivesc si lasa-ti amprenta personala. Opteaza pentru un candelabru impunator în mijlocul camerei, o canapea în culori tari, lumânari si chiar un parfum specific care sa îti bucure simturile de câte ori intri în sifonier.

În concluzie, a-ti transforma mansarda într-un dulap este o idee destul de originala si usor de pus în practica, mai ales daca primesti ajutorul unui arhitect.

Sursa: mansardacasei.ro

Back To Top