Siguranta pe primul loc cu scaunul auto

Siguranta pe primul loc cu scaunul auto

O piesa esentiala a echipamentului de siguranta pentru copii este scaunul de masina. Aflati tot ce trebuie sa stiti despre acestea in articolul de fata.

Cu exceptia cazului in care intentionati sa meargi de acasa si pana la spital, vei avea nevoie de un scaun auto inca din prima zi. Prin lege , copilul tau trebuie sa fie corect imobilizat într-un scaun auto bebe, de la nastere pana cand copilul are cel putin 7 ani. De asemenea, e bine ca cel mic sa foloseasca un inaltator booster atunci cand varsta si greutatea nu ii mai permite sa stea intr-un scaun auto.

Siguranta este importanta pentru cel mic asa ca nu trebuie sa mai spunem ca neglijenta unor parinti in asezarea si imobilizarea corecta a micutilor in scaunele auto au dus la accidente si chiar decese in randul copiilor.

Chiar daca vreti sa faci o plimbare scurta asigura-l pe cel mic in scaun. Statisticile sunt ingrijoratoare in randul accidentelor cu copii. Cele mai multe dintre aceste tragedii  sunt rezultate din coliziuni, adevarul este că 75% din accidente de autovehicule se intampla pe drumuri locale sau precum pe străzi în cazul în care limita de viteză este de 50 km/ora sau mai putin. Asa ca inainte sa porniti la drum, chiar daca parcurgeti o distanta scurta nu uitati sa va asigurati copilul in scaun auto.

Deci, aceasta este una dintre articolele pentru copil pe care trebuie sa o achizitionezi cu mult timp inainte de a naste. De fapt, este o idee buna sa incepi cumparaturile pentru un scaun auto bebe in luna a sasea luna a opta de sarcina. Astfel o sa ai suficient timp pentru a selecta cel mai comod si sigur scaun auto pentru copilul tau.

Alegerea unui scaun auto sigur

Toate scaunele auto de pe piata indeplinesc accident standarde de siguranta , astfel incat orice scaun auto cumperi  este punct de vedere tehnic in conditii de siguranta. Totusi nu lasati acest lucru sa fie o regula si verificati inainte de a achizitiona un sacun auto ce fel de standarde de siguranta indeplineste. Acest lucru nu este valabil pentru scaune auto second-hand sau scaune auto cumparate cu mai multi ani in urma, care poate au fost proiectate pentru a satisface standardele invechite sau poate au fost deteriorate intr-un accident.

Chiar daca un scaun auto indeplineste standardele guvernului poate prezenta in continuare probleme de siguranta in cazul in care nu este instalat sau folosit corect. Scaunul auto este cea mai buna alegere pentru siguranta copilului tau.

Back To Top