Sindrila din lemn sau dranita, o alegerea traditionala

Sindrila din lemn sau dranita, o alegerea traditionala

sindrila din lemn de bradSindrila din lemn de brad (sau alte esente) reprezinta o invelitoare usoara si durabila, cu o estetica unica in peisajul arhitectural modern.

In functie de locatia constructiei, se poate alege acoperisul cu sindrila din lemn astfel incat acesta fie se va incadra perfect in peisajul traditional de la sate sau cel modern din orase.

Durabilitate

Durabilitatea sindrilei depinde de clima din zona, de expunerea la intemperii si gradul de inclinare a acoperisului. Cu cat acoperisul este mai abrupt, cu atat va rezista mai mult materialul din lemn al invelitorii. In cazul in care apar deteriorari, inlocuirea sindrilelor din lemn este un lucru relativ usor de realizat.

Aplicabilitate

Sindrila din lemn poate fi alegerea traditionala pentru o amenajare moderna si este folosita pentru cladiri noi sau renovari, atat pentru acoperisuri cat si pentru pereti.

Greutate

Greutatea scazuta a sindrilei din lemn constituie un avantaj in zonele cu un risc seismic mai ridicat. De asemenea, acest tip de acoperis poate fi privit ca o posibilitate de economisire, dat fiind faptul ca nu trebuie supradimensionata structura de rezistenta a constructiei, cum se intampla in cazul tiglei ceramice, de exemplu.

Avantaje

Sindrila din lemn ofera urmatoarele avantaje:
· realizata si tratata ecologic corespunzator, devine rezistenta la conditii climatice variate;
· protectie foarte buna impotriva umezelii, unul din cele mai etanse sisteme de acoperis;
· material 100% ecologic
· flexibilitate si rezistenta foarte buna la temperaturi scazute;
· greutate scazuta;
· siguranta la pasirea pe acoperis.

Back To Top