Sistem constructiv AustroCASA EcoBeam

Sistem constructiv AustroCASA EcoBeam

Revolutie in constructii – EcoBeam

[doptg id=”2″]

Austrocasa – Sistemul Constructiv ECOBEAM

Casele AustroCASA ECO ofera: confort, calitate, accesibilitate si durabilitate.

Sistemul AustroCASA EcoBeam inseamna case sanatoase pentru ocupanti, calitatea aerului in interior fiind net superioara caselor clasice. De asemenea, eficienta energetica este foarte buna in cazul caselor eco eficiente energetic si maxima in cazul caselor eco pasive.

In acelasi timp, ne preocupa foarte mult responsabilitatea fata de mediu, de aceea – prin sistemul Austrocasa EcoBeam – folosim cat mai putin lemn si cat mai putine resurse de energie conventionala.

Caracteristici case AustroCASA ECO

– Un raport pret/calitate foarte bun!
– Un nivel ridicat de calitate, confort, eficienta energetica si durabilitate.
– Marimi standard optimizate, pentru toate categoriile de beneficiari.
– Control al umezelii, calitatea aerului la interior este foarte buna.
– Rezistenta mare la cutremur si foc!
– Durata de viată peste 150 de ani.
– Termen de garanţie oferit de furnizor 25 de ani.


Particularitati ale lemnului

La casele din lemn tip AustroCASA fundatia este de tip cald, din beton insa, datorita greutatii reduse a structurii, aceasta este mai economica decat fundatia unei case din zidarie sau beton.

Peretii sunt de tip sandwich, formati din panourile de inchidere (placaj, OSB, fibrogips, gips-carton, etc.) care prind la mijloc montantii, iar in spatiul liber este umplut cu izolatie termica din fibra de celuloza. Pentru realizarea casei eficiente energetic, la exterior se adauga 5-8cm de polistiren dens, iar pentru casele pasive se adauga 12cm polistiren de inalta densitate.

Planseul – un ansamblu de grinzi dese, peste care se monteaza mai multe straturi de materiale (de ex. OSB, izolatie fonica, elemente de pardoseala, sistem de ventilatie, etc.

Acoperisul este format din ferme de lemn prefabricate sau din lemn de brad.

Caracteristicile lemnului

O caracteristica esentiala a sistemului este utilizarea de elemente de lemn cu sectiune standardizata, care se imbina simplu, fara chertari, dar dupa detalii riguros alcatuite.

Lemnul poate fi comparat cu otelul in ceea ce priveste rezistenta sa, sau cu piatra in ceea ce priveste longevitatea sa. Performantele fizice ale lemnului de tip AustroCASA sunt superioare celorlalte materiale. Ecologic, durabil si estetic, lemnul confera o dimensiune umana arhitecturii locuintei.

Pentru a fi pe placul adeptilor respiratiei peretilor, lemnul este unicul material de constructii care respira… si raspunde tuturor exigentelor materialelor de constructii: nu degaja gaz, praf, electricitate statica. Tratat si montat corespunzator, lemnul de tip AustroCASa nu produce igrasie si nu dezvolta colonii de insecte sau bacterii.

Datorita calitatilor sale estetice si mecanice, lemnul se integreaza arhitectural atat in mediul urban cat si in cel rural. Fiind mai usoare decat constructiile din beton, structurile din lemn se adapteaza mai usor terenurilor dificile. Usor de prelucrat, lemnul face posibile modificarile structurale ale peretilor interiori, adaugarea de noi elemente de confort, adaugarea extensiilor, etc.

Lemnul este un material nobil si calduros. Performantele termice ale lemnului sunt extraordinare: poseda o capacitate de izolatie termica de 350 de ori mai mare de a otelului si de 10 ori mai mare decat a betonului. O casa din lemn este racoroasa vara si calduroasa iarna.

In ciuda ideilor preconcepute, lemnul este un material care are una dintre cele mai bune rezistente la foc. El nu creste riscul la incendii, din contra, el arde lent, fara a transmite caldura catre elementele inconjuratoare si fara a degaja fum toxic. Lemnul de tip AustroCASA este tratat si NU arde, deoarece contine o cantitate infima de oxigen (elementul care intretine arderea!).

Casele din lemn se construiesc mai repede decat cele din caramida traditionala sau din beton. Lemnul este un excelent regulator termic si higrometric si un bun izolator fonic. Lemnul se comporta extraordinar de bine la cutremure datorita elasticitatii sale, rezistand la cutremure de pana la 8,5 grade!

Revolutie in constructii – EcoBeams

Back To Top