Sisteme de incalzire a casei

Sisteme de incalzire a casei

Terra-Air Home

terra-air-homeEnergia este scumpa. Casele sunt izolate atat de costisitor, dar asta poate insemna o proasta aprovizionare cu aer proaspat in casa – de multe ori cu consecinte daunatoare pentru rezidenti si cladiri.

Puteti face o schimbare catre un mediu de viata sanatos, aerul din incapere fiind improspatat la fiecare 2 ore. Acest lucru poate fi creat de un sistem de ventilatie modern, in combinatie cu o pompa de caldura sol-aer.

Straturile superioare ale solului sunt un mare stocator pentru energia termica solara, cu o temperatura relativ constanta la 1.5 – 3 m adancime. Terra-air home profita de acest potential energetic oferind un climat confortabil ca in natura.

Respirati liber – Terra-Air Home creeaza acest sentiment in casa!

Iarna
Terra-Air home va aduce in casa in timpul iernii aer proaspat pre-incalzit. Aerul este aproape de temperatura solului de 8° ± 4°C. Astfel se economiseste energie pentru incalzirea aerului proaspat.

Vara
In timpul verii, colectorul de teren este folosit pentru racire. Aerul cald din afara este racit considerabil, fara racitoare consumatoare de energie.

Terra-Air home:
– standarde ridicate de igiena prin filtrul F5
– prevenirea glazurarii sistemelor de ventilatie
– 3 componente pentru flux pentru racire pe timpul verii
– costuri mici la incalzire.

Ventilatie cu recuperare de caldura

Ventilatie cu recuperare de calduraPentru aport la incalzire, sistemul de ventilatie Terra-Air home se foloseste impreuna cu sisteme HRV (Heat Recovery Ventilation).

Izolatia si etanseitatea au rolul de a micsora consumul de energie pentru încalzirea cladirii, iar sistemul de ventilatie are rolul de a asigura un microclimat placut si un aer mereu proaspat. Pentru reducerea pierderilor de caldura prin aerisire se recomanda Sistemul HRV = Heat Recovery Ventilation.

Principiul de functionare: Inaintea exhaustarii aerului viciat, caldura acestuia este cedata aerului proaspat. Tranferul se realizeaza printr-o unitate centrala divizata printr-o serie de membrane de plastic sau aluminiu. Cele doua fluxuri de aer sunt conduse între membrane, fara sa se amestece, schimbul termic realizându-se prin membranele despartitoare.

Procentul de recuperare variaza între 75% si 90% în functie de sistem.

Pe lânga asigurarea unui aer mereu proaspat în cladire, prin filtrarea si purificarea aerului de polen, praf, fungi etc., sistemul împiedica aparitia igrasiei si a mucegaiului.

Este recomandat, si ar trebuie sa fie OBLIGATORIU, ca toate cladirile izolate si dotate cu tamplarie termopan sa fie dotate si cu un astfel de sistem de ventilatie.

Pentru detalii completati rubrica de comentarii de mai jos.

Back To Top