Sisteme de realizare a caselor din lemn

Sisteme de realizare a caselor din lemn

Pe piata mondială se intalnesc două mari sisteme de realizare a caselor din lemn:

1. Sistemul constructiv american – numite si case tip Framing, acestea se realizeaza in fabrica sau direct pe santier folosind material lemnos standardizat; acest sistem se distinge prin case usoare cu o structura redusa aproape la jumatate fata de sistemul european.

2. Sistemul constructiv canadian – casele se realizeaza din materiale prefabricate, pe santier se fac doar îmbinările nedemontabile ale peretilor. Structura este putin imbunatatita fata de sistemul framing american.

3. Sistemul constructiv european – case realizate in fabrica, cu o structura mult mai solida decat cea a caselor americane sau canadiene. Casele din lemn construite pe scara larga in Suedia, Germania, Austria, iar mai nou in Romania, Franta si Italia, se realizeaza din materiale prefabricate din lemn de foarte buna calitate. Pe santier se fac doar îmbinările nedemontabile ale peretilor. Acest sistem confera caselor din lemn o durabilitate mare in timp si un comportament foarte bun la seism si intemperii.

4. Sistemul constructiv mixt – casele din lemn se realizeaza din materiale prefabricate, pe santier se fac îmbinările nedemontabile ale peretilor si placarea cu caramida ornamentala plina, pentru a creste cu aproximativ 100% coeficientul de izolare termica si rezistenta la foc! Acesta este un sistem robust conferind caselor o durabilitate mare in timp si un comportament foarte bun la seism şi intemperii.

Exista în România un alt “sistem” folosind tipuri de structuri dubioase care nu respecta nici o normă tehnica; acestea pot fi incadrate cu sigurantă la categoria de risc mare din toate punctele de vedere.

Austrocasa construieste în România după sistemul standardizat Aprocor, omologat în tara si acceptat in Italia< Franta, Belgia si in alte tari din UE. [dmalbum path="/wp-content/uploads/dm-albums/Sisteme de constructii case din lemn/"/]

Back To Top