Sisteme de ventilatie

Sisteme de ventilatie

Sisteme de ventilatie pentru case eficiente energetic si case pasive

Sisteme de ventilatie pentru case pasive si case termoizolate…

De ce ventilație?

ventilatie-casa-pasivaIzolaţia şi etanşeitatea au rolul de a micşora consumul de energie pentru încălzirea clădirii, dar în acelaşi timp, lipsa unui sistem de ventilaţie poate afecta atât structura clădirii cât şi sănătatea ocupanților.

Sistemul de ventilaţie adaptat clădirii are rolul de a asigura eliminarea vaporilor de apă cauzatoare de igrasie, mucegai și îmbolnăviri.

Pe lângă asigurarea unui aer mereu prospăt în clădire, aerul se filtrează de praf şi polen, iar în lipsa prafului dispar şi acarienii care duc la îmbolnăviri alergice.

Este absolut necesar ca toate clădirile izolate cu polistiren sau vată minerală având tâmplărie termopan, să fie dotate cu sisteme de ventilaţie, în scopul evitării consecinţelor nedorite, cum ar fi igrasie, mucegai, bacterii, acarieni, polen şi praf, care cauzeaza distrugeri materiale şi îmbolnăvirea ocupanților locuinței.

Norme

Normele interne şi cele europene prescriu un schimb minim de aer pe oră pentru asigurarea unui ambient sănătos atât pentru activităţile din timpul zilei cât şi în timpul odihnei, indiferent dacă este vorba de locuinţe particulare sau încăperi comunitare.

Sisteme de ventilatie pentru Casa pasiva

 

Pentru casele pasive recomandăm ventilaţia cu recuperare de căldura (HRV – heat recovery ventilation) care asigură un flux continuu de aer proaspăt preîncălzit, reducând cheltuielile de încălzire, acestea reprezentând un element de bază în fiecare casă pasivă, care are un consum foarte redus de energie, aproape de zero.

Sistemului de ventilaţie cu recuperare de căldura este un sistem foarte simplu: se captează aerul din exterior printr-un turn, se introduce într-un tub special antimicrobial îngropat în pământ, după care este ataşat sistemului de ventilaţie. În tubul din pământ aerul se va încălzi sau se va răci la temperatura de pivniţă, astfel vara vom avea un aer prerăcit și iarna unul pre-încălzit.

Clic aici pentru contact!

Back To Top