Mai mult in atelier, mai putin pe santier!
Mai mult in atelier, mai putin pe santier!
Sistemul constructiv Austrocasa, utilizat la casele din lemn
Contrar mitului prin care se afirma despre casele din lemn ca ard si scartaie, structura caselor eco din lemn AustroCASA are avantaje multiple, printre care si cel al rezistentei foarte mari la foc (lemnul prelucrat dupa tehnologie Austrocasa NU arde!) si comportament exceptional la cutremur (8,5-9,9 grade, fara urmari grave dupa cutremur).
Sistemul constructiv aplicat la casele din lemn pe care il promovam permite folosirea judicioasa a lemnului, asigura comportarea elastica a structurii si evita concentratiile de eforturi prin disiparea acestora si conlucrarea spatiala a ansamblului proiectat de arhitecti si ingineri specializati pe structuri case din lemn.
Peretii portanti sunt realizati din dulapi 45x145mm iar cei de compartimentare din elemente 45x115mm, montantii sunt in mod obisnuit la 40 sau 60cm unul de celalalt iar traversele asigura conlucrarea intre panouri si repartizarea uniforma a eforturilor. Pentru structurile de case livrate in Belgia si alte tari din UE ne adaptam la cerintele acestora (elemente de grosime 50 mm cu 60 cm distanta dintre montanti).
Pentru usurinta montajului la casele din lemn, peretii ii realizam din panouri de pana la 4m lungime, usor manevrabile pe santier.
Planseele intermediare la casele din lemn se realizeaza din dulapi 45×200 pana la 240mm, in conformitate cu calculul de rezistenta, iar cel peste fundatie in sistem 45x145mm sau in varianta polistiren peste care se toarna o sapa de ciment.
Acoperisul are structura de rezistenta din grinzi 120x120mm sau dulapi 45×150 pana la 220 mm, asamblati in sistemul capriori-clesti sau in ferme grinda cu zabrele.
Conlucrarea spatiala se realizeaza cu elemente liniare din lemn, benzi si piese metalice speciale, placi compozite din aschii din lemn sau astereala din scanduri cu imbinare.
La deschideri mai mari, in zona livingului sau in spatiul mansardat, se poate folosi sistemul dubluT (lemn imbinat si incleiat in forma de T+T).
La casele din lemn Austrocasa fibra de celuloza, total ignifuga, ecologica si foarte eficienta ca izolator, se inglobeaza in grosimea peretilor, respectiv a planseelor si acoperisului si este protejata cu folii speciale din polietilena.
Metodele moderne de tratare insectofungicide, asigura acestor cladiri cel putin aceleasi performante constructive si functionale si aceasi durata de viata ca si a celor similare realizate din zidarie, beton si otel, daca nu chiar mai mult, iar garantia firmei data pentru structura depaseste durata acordata de Franta, de exemplu, unde garantia este de 10 ani, pe cand noi oferin 25 de ani garantie! Iar durata de viata a acestor locuinte este de peste 100 de ani.
Montaj – „Mai mult in atelier si mai putin pe santier”
Prin panelizarea peretilor si modularea structurii se reuseste scurtarea activitatii de santier si prin evitarea procedeeelor umede la anvelopa cladirii se poate „inchide” structura pe amplasament intr-un timp record, pe orice vreme si in orice anotimp.
Functie de marimea si complexitatea casei, montarea structurii si a inchiderilor exterioare se poate executa de o formatie de 3-4 muncitori in 10-15 de zile lucratoare.
Austrocasa ofera case la „rosu” si colaboreaza cu antreprenori locali agreati de client pentru construiea fundatiilor si pentru a gasi impreuna modelul de casa optim ce ar trebui adus de la Iasi la adresa dvs.
Mai multe detalii despre casele din lemn aflati dand clic aici!