Statiuni populare pentru ski in Austria

Statiuni populare pentru ski in Austria

Este stiut faptul ca cei care aleg sa isi petreaca vacanta facand ski in Austria se intorc acasa relaxati si totalmente multumiti de experienta de care au avut parte in aceasta tara. Povestind prietenilor, acestia reusesc sa ii convinga intr-un timp scurt, sa incerce si ei o astfel de vacanta, pentru a admira frumusetea Alpilor austrieci si a se bucura pe deplin de unul dintre cele mai indragite sporturi de iarna. Acestora, din urma, le-am pregatit o lista care sa cuprinda cele mai populare statiuni pentru ski in Austria.  Desi majoritatea romanilor care merg la ski in Austria prefera autoturismul personal, exista o serie de companii aeriene care transporta in mod gratuit echipamentul de ski! Daca faceti o rezervare din timp, puteti gasi bilete de avion la preturi foarte bune.

Ski in Austria, la ghetarul Stubai

StubaiSupranumita „Regatul zapezii”, aceasta populara zona de ski in Austria este una dintre cele mai apreciate locatii din aceasta tara. Aflata in zona ghetarului Stubai, statiunea montana ofera distractii pentru toate varstele si, in special, conditii de schiat exceptionale. Una dintre cele mai frumoase vai situate la o mare altitudine, aceasta se afla la 1750 de metri si urca pana la inaltimea de 3210 metri!

Aici exista 3 statiuni pentru ski: Hochserles, Schlick 2000 si Elferlifte. In timp ce prima statiune de ski in Austria este dedicata familiilor, fiind una mai linistita,  doua se adreseaza, in special, tinerilor, prin cei 18 kilometri de partii si funpark-ul pentru snowboarding. De departe, insa, cea mai vestita statiune dintre acestea este Elferlifte, care poate fi considerata, cu usurinta, un paradis al schiorilor.

In aceasta zona de ski in Austria, partiile sunt deschise pe toata perioada anului, aici zapanda fiind in permanenta in cea mai buna conditie.

Un alt ghetar superb, Kitzsteinhorn

KitzsteinhornSi ghetarul Kitzsteinhorn se poate lauda ca fiind una dintre statiunile populare de ski in Austria. Cel mai inalt varf al sau se afla la o altitudine de 3202 metri, ceea ce inseamna, de asemeni, ca aici zapada nu se topeste in nici o perioada a anului si ca se pot practica sporturile de iarna, ori de cate ori doriti.

Kaprun, statiunea montana aflata la 991 metri, ofera turistilor veniti aici posibilitatea de a ajunge in varful ghetarului Kitzsteinhorn prin intermediul celor 20 de lifturi si telecabine moderne.

Ski in Austria, aproape de Viena

Cei care nu beneficiaza de foarte mult timp, insa doresc sa faca ski in Austria, pot alege sa mearga in statiunile cele mai apropiate de capitala acestei tari, Viena. Fiind cazati in acest oras, acestia pot da o fuga pana in Semmering, care se afla la o altitudine de 950 de metri, si la o distanta de doar 30 de minute folosind autobuzul si 45 de minute folosind trenul care pleaca la intervale foarte scurte.

Stühleck este o statiune foarte aproape de Viena, de asemeni, dedicata iubitorilor de ski in Austria, care nu au, insa, foarte mult timp la dispozitie. Ea se afla la doar o ora de mers cu autobuzul, si este situata la o altitudine de 900 de metri.

O a treia statiune populara pentru ski in Austria, cea mai apropiata de Viena, este Annaberg, din Mostviertel, la o altitudine de 976 de metri, si la o distanta de doar 20 de minute de capitala.

Oriunde ati alege sa mergeti la ski in Austria, peisajul incantator al Alpilor, calitatea serviciilor si nenumaratele posibilitati in ceea ce priveste acest sport va vor transforma vacanta intr-una pe care nu o veti uita prea curand si pe care veti dori sa o repetati, cat mai repede cu putinta!

Back To Top