Tipuri de domuri

Tipuri de domuri

Tipuri de domuri geodezice

Domurile geodezice sunt bazate pe poliedre regulate sau alte forme cum ar fi triunghiuri sau pentagooane si sunt realizate din aceste forme de baza multiplicate. Domurile sunt folosite în proiecte de construcții comerciale, dar si in constructii rezidentiale. Designul lor permite un interior spatios, iar cupola este potrivita pentru zone climatice diferite.

Domuri tip Icosaedru

Domul tip Icosaedru se bazeaza pe forme pentagonale si este versiunea cea mai rotunjita a domului geodezic. Domul Icosaedru seamana cu un balon. Este versiunea cea mai comuna de domuri geodezice utilizate in cladiri sau in alte proiecte. Datorita numeroaselor sale laturi structura icosaedru este folosit pentru cele mai mari cupole.

Domuri tip Octaedru

Domul tip Octaedru se bazeaza pe forma de piramidei. Domul tip Octaedru ia o forma aproape circulara. Aceasta forma dom este adesea vazut la sali de sport si la locuri de jocuri pentru copii in parcuri.

Domuri tip Tetrahedron

Domul tip Tetraedru se bazeaza pe o forma triunghiulara si este cel mai putin circulara. Acesta este versiunea cu cele mai putine fatete si are unghiuri mai clare decat alte forme de dom geodezic. Din moment ce are mai putine fatete, este, de asemenea cea mai slaba forma de dom care poate suporta greutati relativ mici.

Back To Top