Tipurile de scaune auto

Tipurile de scaune auto

Mergi la o plimbare cu masina? Ai grija de micutul tau si asigura-i un confort sporit si siguranta maxima cu ajutorul unui scaun auto copii.
Primul pas catre siguranta copilului tau in masina este scaunul auto. Astfel atunci cand te duci sa achizitionezi un scaun auto trebuie sa alegi, din miile de modele de scaune auto, scaunul care ti se potriveste cel mai bine.
In continuare vom prezenta 4 tipuri de scaune auto si o caracterzare a acestora precum si cateva sfaturi pentru a reusi sa gasesti scaunul auto perfect pentru bebele tau.
Scaun auto pentru nou-nascuti
Un scaun auto pentru sugari este proiectat special pentru acestia. Acest tip de scaun auto se poate folosi de la nastere pana cand copilul tau implineste varsta de doi ani sau depaseste greutatea inscrisa pe scaun. Aceste scaune auto sunt proiectate pentru a merge in masina in pozitia „pe spate” . Ele nu sunt concepute pentru a fi schimbate intr-o pozitie diferita. Un scaun de masina pentru sugari poate sa va fie de folos maxim 24 de luni, în functie de rata de crestere a copilului si dimensiunea scaunului de masina. Unii copii cresc mai repede decat altii asa ca aceasta perioada nu este valabila pentru toata lumea insa cam acesta ra fi intervalul maxim in care poate sta bebelusul. Odata ce copilul tau a depasit acest scaun de masina, va trebui sa treacă la un alt tip de scaun auto conceput pentru copii mai mari dar si copii mici.
Scaun de masina pentru sugari se poate folosii, de asemenea, ca un cosulet de transport. Te poti deplasa cu cel mic din masina pana acasa, magazin alimentar sau oriunde altundeva. Mai multe modele ale acestui tip de scaunel de masina pentru sugari sunt existente pe piata. Acestea se diferentiaza in functie de modul in care sunt compatibile cu masina , daca exista o baza isofix.
Scaun auto convertibil
Acest tip de scaun auto se poate folosi de la nastere pana cand copilul creste in inaltime si greutate. Acest lucru inseamna ca puteti obtine mai mult de utilizarea din investitia pentru acest articol. Ele pot fi folosite in pozitia de sezut inainte sau in pozitia pe spate. (Orientat spre spate este utilizat pentru sugari pana la 2 ani, iar pozitia cu fata o puteti folosi dupa ce copilul ajunge la varsta de doi ani.)
Dezavantajele acestui tip de scaun de masina este faptul ca acestea nu sunt portabile si nu poat fi folosite ca un cos auto. Nu au baze si nu sunt usor de mutat de la o masina la alta. Unii parinti spun ca acest tip de scaun este mai greu de folosit pentru nou-nascuti.
Scaun auto cu bara de protectie
Destinat copilasilor cu greutatea cuprinsa intre 9 si 36 de kg, scaunul auto poate fi utilizat pe o perioada indelungata gratie reglajului ce permite transformarea scaunului dintr-un scaun de grupa 1 in unul de grupa 2/3.Multumita pernei care se aseaza in fata copilului, siguranta este mult sporita fata de scaunele auto traditionale.Cu o miscare simpla, se transforma dintr-un scaun grupa pentru Grupa 1, intr-unul pentru Grupa 2/3. Reglajul facil ce transforma scaunul in unul de grupa 2/3, permitand o utilizare indelungata a scaunului de la 9 luni pana la aproximativ 12 ani. In cazul unui accident, perna frontala de siguranta functioneaza asemenea unui airbag ce preia fortele din partea superioara a corpului copilului si le distribuie in mod egal pe o suprafata mai mare. Centura nu poate astfel rani copilul, iar zonele sale sensibile precum gatul si umerii sunt protejate. Initial scaunul se utilizeaza cu o perna de siguranta reglabila (de la 9 la 18 kg) ce ofera protectie optima fara sa restrictioneze copilul.
Scaune auto Booster
Acest tip de scaun de masina sunt utilizate numai pentru copii mici intr-o pozitie sezut.Greutatea Greutatea minima  variază de la 13-18 kg, in functie de modelul pe care il selectati.
Acest tip de scaun de masina poate avea propriul set de catarame sau ham sau poate se poate utiliza centura de siguranta deja aflata in masina ta. Inaltimea copilului  va dicta care este cel mai confortabil scaun.  In prezent, copilul ar trebui să fie intr-un scaun de masina pana la varsta de  8-12 ani, in functie de inaltime.

Back To Top