Totul despre RCA

Totul despre RCA

Atunci cand achizitionezi o polita RCA, cu siguranta vei fi in cautarea celui mai mic pret de pe piata. RCA-ul este un tip de asiguare prin intermediul caruia tertii care au fost prejudiciati in urma unui accident de circulatie provocat de catre soferul asigurat isi pot recupera pagubele suferite. Astfel, contra unei prime de asigurare pe care trebuie sa o achite periodic, soferul asigurat are posibilitatea sa transfere riscul legat de prejudiciile aduse unor terte persoane intr-un eventual nefericit accident de circulatie unei companii de asigurari care se obliga prin respectiva polita sa preia ea responsabilitatea legata de plata daunelor.

Calculul unui RCA ieftin se poate calcula la sediul brokerului RCA sau pe un site care are ca activitate principala comertul cu polite RCA. Aici aplicatiile de tip Calculator RCA va permit sa aflati care sunt ofertele diferitelor companii de asigurari.

Cea mai ieftina oferta de asigurari RCA se poate gasi tot pe un astfel de site, intrucat comisionele pe care si le aloca aceste site-uri sunt mult mai scazute decat cele ale brokerilor traditionali, deci si ofertele sunt mai avantajoase ca pret.

Asigurarea RCA acopera atat pagubele legate de avarierea autoturismelor tertelor persoane, cat si pe cele ale unor altfel de bunuri (de exemplu stalpi, garduri, diverse constructii  etc.) De asemenea, prin polita RCA sunt despagubite si cheltuielile cu ingrijirile medicale de care victimele au avut nevoie in urma accidentului (daca au existat), cat si cheltuilile cu judecata, daca acestea au decis sa acctioneze soferul responsabil in instanta si au avut castig de cauza, cat si despagubiri care se ofera familiilor celor care au decedat in urma accidentului rutier.

Asigurarea RCA se diferentiaza de asigurarea CASCO, atat prin obligativitate, RCA-ul fiind obligatoriu prin lege (neincheierea politei de asigurare ne pune in situatia neplacuta de a fi sanctionati cu o amenda ce variaza intre 1000 si 2000 de lei, daca suntem prinsi de catre organele de politie rutiera circuland fara ea), dar si prin faptul ca riscurile acoperite de cele doua polite sunt diferite si in mare masura complementare. Astfel daca asigurarea RCA acopera riscurile legate de pagubirea tertilor, in cazul asigurarii CASCO, riscurile asigurate tin de propriul automobil (intra aici avarierea partiala sau totala a autoturismului, cat si furtul sau partial sau total, cat si pagubele suferite de autoturism in timpul incercarii de furt a hotilor).

 

Back To Top