Un gând despre societatea românească postmodernă

Un gând despre societatea românească postmodernă

Ca români de meserie 🙂 – cei ce nu vă încadraţi aici vă rog să mă scuzaţi şi să treceţi mai departe – mulţi compatrioţi NU vor reuşi să facă mai nimic în viaţă

Se pare ca politicienii si cei ce ar trebui sa ne indrume vor trăi mereu la periferia societăţii umane civilizate şi la limita dintre etică şi amoralitate, asa ca de la cine sa invatam? De la roboti si calculatoare? Din mass-media? De pe social media?

Din pacate, în societatea românească postmodernă nu prea mai avem repere publice de moralitate. Cei ce ar trebui urmaţi stau departe de spaţiul public, iar pe scena cotidiană contemporană, ca şi pe cea istorică (vezi Caragiale, etc.), apar foarte multe nulităţi, de la politică sau religie la showbiz şi aşa mai departe.

Ce să înveţe generaţia tânără de la aceşti de oameni? Sau, cum să-şi schimbe atitudinea unul mai în vârstă, care toată viaţa lui a fost învăţat să se „descurce“ sau să profite de orice şi de oricine?! Observăm cu toţii că în ultimele două decenii „trăgătorii de sfori“ au avut mare succes, atât în „afaceri“, cât şi în politică, administraţie, social, cultural, religios, etc.

Constat ca, in era noastra digitala, e complicat pentru generatia tanara sa gasesca repere si oameni mai in varsta de la care sa invete a folosi intelept timpul, calculatorul, smartfonul sau tableta. Foarte putini tineri fac sport si miscare, si foarte putin fac cei in varsta pentru a ii indruma spre aceste valori esentiale in devenirea celor tineri!

As dori sa cautam si sa gasim oameni de la care să învăţăm lucruri utile şi creative, care să ne ajute în drumul nostru spre mai bine. Printre prietenii si oamenii pe care i-am cunoscut in viata se afla unii dintre cei care pot fi repere pentru generatia tanara. rafoiti blogul si gasiti-i cat mai sunt inca in viata sau cititi opera lor.

Doamne ajută!

PS
Opinia lui Lance Olsen despre societatea postmoderna!
copilul postmodern

Back To Top