Un suc pentru sanatate!

Un suc pentru sanatate!

Ingrediente suc:

suc2 morcovi
1 sfecla rosie foarte micuta (sau jumate din una mijlocie)
1 pumn bun de spanac proaspat
1 legatura de patrunjel proaspat
1 tija de telina
1 storcator de fructe/legume

Preparare suc pentru sanatate:

Se spala ingredientele, se curata foarte bine toate legumele. Daca sunt produse bio se poate lasa si coaja pe ele, chiar este indicat sa se procedeze astfel, dar fiti sigur(a) ca sunt bio.

Dupa ce au fost spalate legumele, se taie in bucati mici, exact cat sa intre in storcatorul de fructe si legume. Se porneste aparatul si se colecteaza sucul obtinut. Resturile de legume nu se arunca, ci se dau la pasari sau se folosesc in gradina ca ingrasamant natural bio/compost.

Capetele morcovilor si ale telinei se pot pastra la congelator. Cand se aduna suficiente, se pun la fiert cu ardei, ceapa si un cartof si se face o supa de legume, care poate fi pusa congelator ca baza la unele mancaruri viitoare.

Pe langa aceste ingrediente (morcovi, sfecla rosie, spanac proaspat, patrunjel proaspat, telina), o serie intreaga de alte legume, sau separat fruncte, pot fi folosite pentru a obtine sucuri foarte sanatoase si benefice pentru organismul uman.

Exista retete (combinatii de legume, sau fructe) care ajuta la curatirea intestinelor, a fierii, ficatului, pielii, etc. Unele sunt recomandate pentru tratarea diferitelor boli (desigur efectul nu se vede imediat), astfel se pot trata alergii, raceli, cistite, tiroida, scaderi in greutate. De asemenea, exista retete de sucuri pentru un somn linistit sau energizante pentru o zi rodnica, etc.

Sursa: www.reteteculinare.ro

Back To Top