Un utilaj pentru injectare celuloza de tip “OTTO-S MINI” este folosit pentru realizarea izolatiilor termice si fonice prin injectare atat cu celuloza, cat si cu granule de polistiren sau granule de perlit.
Avantajele utilizarii celulozei in izolatii
Unul dintre cele mai importante aspecte ale constructiei unei cladiri noi sau renovarii uneia existente o reprezinta obtinerea unei izolari termice si fonice corespunzatoare. Alegerea atenta a produselor folosite la realizarea izolatiilor termice va spori simtitor confortul.
Cu ajutorul unei izolatii optime, pierderea de caldura la constructiile vechi poate fi redusa in medie cu 50%. De asemenea, densitatea obtinuta prin injectie este intre 40-70 kg/mc, de aproximativ trei ori mai mare decat in cazul fibrei de sticla, conferind un grad sporit de izolatie fonica.
Celuloza este un produs ecologic, obtinut din reciclarea hartiei, fiind aditivat doar pentru a deveni ignifug si a nu favoriza aparitia fungiilor si a rozatoarelor, si este folosita ca material izolator de peste 60 de ani.
Fibrele moi de celuloza sunt adecvate difuziei vaporilor, bune compensatoare de umiditate si bune izolatoare acustice. Comparativ cu un sistem traditional de izolatii (vata minerala, vata de sticla), folosirea celulozei asigura pierderi termice mai mici cu pana 25%.
Celuloza fiind instalata sub presiune, se obtine intre perete si elementul de finisaj (rigips, OSB, etc) un perete cu miez de celuloza de densitate mare, care rezista la solicitari si elimina aparitia pungilor de aer si a discontinuitatilor la imbinari. Izolatia astfel obtinuta nu se deterioreaza in timp.
De asemenea, izolatiile cu celuloza cresc rezistenta la incendiu, comparativ cu sistemeletraditionale, intrucat densitatea lor marita nu permite acumulari de oxigen. Un perete izolat cu celuloza poate rezista in foc pana la doua ore, fara a emite vapori toxici.
Avantajele utilizarii masinii de injectat
Metoda de aplicare prin injectare face ca materialul sa poata fi folosit si la marirea stratului de termo si fonoizolatie al cladirilor deja existente prin injectarea peste stratul initial de material traditional, fara a fi necesara de demontarea lambriurilor sau a peretilor de rigips.
Celuloza se injecteaza prin orificii facute in pereti, reparatiile ulterioare necesitand costuri minime.
Un alt avantaj al utilizarii masinii de injectat il reprezinta rapiditatea in executie: o echipa instruita, formata din doi oameni, utilizand masina de injectat celuloza, poate injecta 1500-2000kg zilnic.
Date Tehnice
– Tensiune in retea: 230V ~ 50Hz
– Putere: 3150 kW
– Presiune: 0.35 ba
– Dimensiuni: H x L x l: 1750 x 720 x440mm
– Greutate: 120 kg
– Densitate obtinuta: 40-60 kg/mc
– Test injectie 10kg/min injectie libera.
Date constructive
– Motor pentru suflarea aerului cald, P = 1,2kW, 2 buc
– Motor monofazic (acționare malaxor), P = 1.1kW, 1 buc
– Reductor coaxial
– Cuplu 100N, raport 20/1, 1 buc
– Lant de actionare malaxor, cu sigurante ½” B2 (12)
– Furtun injectie Ø50 = 20m
– Comanda remote pentru actionare prin cablu l = 25m
– Levier reglaj debit material (10)
– Filtru aer (11)
– Cordon alimentare energie electrica 10m (9)
– Panou electric:
– Siguranta automata 25A
– Comutator general pornit/oprit (8)
– Buton emergenta (opreste utilajul printr-o simpla apasare) (7)
– Buton pornit (verde)/oprit (rosu) malaxor (3,4)
– Buton pornit (verde)/oprit (rosu) motoare suflat (5,6)
– Buton reglare presiune aer in 12 trepte, cu reglaj de la 0.09 ba la 0.35 ba (2)
– Cheie acces (7)
– Carcasa si cuva (1) sunt realizate din table g=1.5mm, pe schelet din profil rectangular 30x30x2mm
– Roti rulare (13)
– Capacitate cuva: 20kg celuloza nemalaxata.
– Viteza de injectare garantata: 12 kg/min
– Lungime maxima admisa a furtunului de injectie: 40m.
Operare
Se instaleaza masina in zona de lucru si se realizeaza alimentarea cu energie electrica; apoi se monteaza furtunul de injectat celuloza la gura de iesire, prin fixare cu un colier. Furtunul de injectare se introduce in orificiul din perete (este recomandat ca orificiul de injectare sa aiba diametrul putin mai mare de cel al furtunului). Se alimenteaza cuva cu 1 sac de celuloza, si se porneste malaxorul. Dupa un interval de timp de circa 3-5 minute, se porneste sistemul de injectare.
Curatirea si intretinerea
Aceste lucrari pot fi realizate de catre utilizator, in urma instructajului realizat la achizitionarea utilajului.
Curatirea
– Recomandam curatirea aparatului dupa folosire (in cazul in care nu se preconizeaza efectuarea de lucrari in perioada de timp imediata).
– Este recomandata evacuarea resturilor de celuloza ramase pe circuit, prin suflare in gol (intr-un recipient, sac, etc).
– Se va demonta si curati filtrul de aer.
– Carcasa masinii se va sterge cu o carpa moale, sau se va sulfa praful cu aer sub presiune.
Intretinerea
Este obligatorie ungerea periodica a lantului de actionare.
Indicatii de siguranta
Pentru siguranta operarii, din constructie, utilajul nu poate fi rabatat fara a decupla in prealabil lantul de actionare a malaxorului. Este strict interzisa operarea utilajului fara instruirea prealabila a operatorului de catre persoane avizate.
Sunt strict interzise interventiile asupra utilajului realizate de catre alte persoane decat cele ale producatorului sau firmelor a greate de catre acesta.
Utilajul este realizat strict din componente agreate CE. Termenul de garantie este de 1 an. Garantia se pierde in cazul utilizarii necorespunzatoare, sau a constatarii unor interventii asupra masinii, realizate de catre personal neautorizat.
Pentru pret masini si utilaje clic aici!