Termo si fonoizolatia cu fibra de celuloza
Termo si fonoizolatia cu fibra de celuloza este metoda cea mai utilizata in cazul structurilor de mansarda, a zonelor de pod si a peretilor caselor din lemn sau metal. Injectarea la presiune reuseste sa rezolve si problema rigidizarii structurii in care fibra de celuloza este injectata.
Beneficii fibra de celuloza:
– grad sporit de rigidizare a structurii.
– respirabilitatea structurii si implicit eliminarea condensului.
– izolare fonica remarcabila, indispensabila structurilor de lemn, metal.
Pentru o mai buna exemplificare despre fibra de celuloza vom folosi ca studiu de caz situatia caselor de tip lemn, metal, mansarde, combinat cu cele trei metode cunoscute de izolare: gravitationala, umeda sau uscata.
In functie de solutia tehnica a structurii, de densitatile dorite se poate folosi fibra de celuloza adoptand una din solutiile mentionate sau chiar solutii combinate – pentru fiecare zona solutia adecvata.
Izolatii cu fibra de celuloza a peretilor verticali – zone de lemn si metal
In general se utilizeaza metoda de tip umed daca stuctura peretilor este una tip “framing”, adica peretii sunt compusi din panouri prefabricate din dulapi de lemn placate cu OSB. Se pot obtine adancimi de pana la 30 de cm si densitati de peste 40kg/m3. la stratul de fibra de celuloza inserat in structura.
In cazul variantei traditionale de structura lucrata din popi de lemn cu contravantuiri se uziteaza montajul foliei bariera de vapori si injectarea uscata. Se pot obtine adancimi de pana la 20 de cm si densitati de 70kg/m3.
Izolatii pereti verticali- zona caramida, BCA, boltari, beton
In cazul acesta solutia constructiva este montarea placilor de gips carton si injectarea de fibra de celuloza prin practicarea unor orificii care ulterior se vor chitui, prin care se injecteaza celuloza.
Pompa pneumatica are reglaje complexe care includ si protectia la suprapresiune, deci se elimina riscul deteriorarii structurii de gips carton.
Peretii astfel izolati devin rigizi, se elimina zgomotul de perete gol care creeaza un disconfort marit.
Izolatii pereti despartitori cu fibra de celuloza
In cazul peretilor despartitori, se obtine o izolatie fonica de exceptie.
Izolatii zone pardoseala, placi beton, zone separare niveluri case structura lemn, metal.
Solutia adoptata este instalarea gravitationala sau cea uscata cu folie sau injectare in structura.
Se obtin densitati intre 40-70 kg/m3.
Izolatii zone astereala (acoperis).
Solutia adoptata este instalarea uscata.
Instalarea este de tip cu bariera de vapori sau injectare in structura de gips carton, montata in prealabil.
Zona de astereala este cea mai “sensibila” zona a unei structuri, specialistii afirmand ca prin zona de astereala se pot pierde pana la 40% din pierderile de caldura ale unei structuri.
Instalatii zone acoperis tip hala
Solutia adoptata este de tip umed in spatiu deschis.
Este utila atat ca rapiditate cat mai ales ca performanta, se elimina necesitatea structurilor de sustinere a foliei bariera de vapori. Se “spray-eaza” direct pe structura care urmeaza a fi izolata.
Se pot obtine grosimi ale stratului de izolatie de pana la 10 cm, cu densitati de max 40 kg/m3.
Contact detalii fibra de celuloza!