Vibrogimnastica

A Mikulin

Vibrogimnastica

Complexul de exerciții fizice de dimineață propus și practicat de academicianul rus Alexander Mikulin aduce o încărcătură de vigoare și prospețime pentru întreaga zi.

Lovește-ți călcâiele de podea și fii sănătos!

Vibrogimnastica (gimnastica cu vibrații pentru circulația sângelui) constă în lovirea mecanică a călcâiului de podea, un exercițiu simplu și eficient pentru curățarea pereților vaselor de sânge și eliminarea toxinelor. Mai jos, îți propun un exercițiu simplu.

Ridică-te pe degetele de la picioare, astfel încât călcâiele să se desprindă de podea cu doar 1 cm, apoi lasă-te brusc pe podea. Astfel, vei experimenta un șoc, ca o comoție cerebrală indusă. Se va întâmpla la fel ca atunci când alergi sau mergi forțat: datorită supapelor din vene, sângele va primi un impuls suplimentar pentru a se deplasa în sistem.

O astfel de scuturare a corpului trebuie să se facă doar odată pe secundă (1 șoc/sec). După 30 de exerciții (șocuri), trebuie să faci o pauză de 5-10 secunde. Apoi poți repeta exercițiul.

Nu trebuie să încerci să-ți ridici călcâiele mai mult de 1 cm deasupra podelei, exercițiul nu va deveni mai eficient, ci va provoca oboseala inutilă a picioarelor.

Mișcarea prea rapidă, de asemenea, este inutilă. În spațiile intervalvulare ale venelor, sângele nu va avea timp să se acumuleze, copleșind următorul „etaj” al venei (vezi imaginea de mai jos).

Exerciții de vibrogimnastică

La un exercițiu, nu trebuie să faci mai mult de 60 de șocuri ferme, dar nu atât de puternice încât să simți durere în cap. Șocurile să fie de aceeași intensitate cu cele prevăzute de Creator și pe care le simți arunci când alergi. Deci, vibrogimnastica  nu prezintă niciun pericol pentru coloana vertebrală și discurile acesteia. Experiența lui Mikulin de zeci de ani și a pacienților săi confirmă acest lucru.

Când ești angajat într-o muncă mentală intensă, după câteva ore, începi să simți o greutate în cap. Creierul obosește. Durerea de cap și senzația de greutate excesivă, cauzată de fluxul de sânge ca urmare a muncii mentale prelungite și intense, dispare după vibrogimnastică. Acest lucru se datorează faptului că forțele inerțiale propulsează energic sângele venos de la cap la inimă.

Vibrogimnastica scapă mușchii picioarelor de excesul de acid lactic, îmbunătățind astfel circulația venoasă. Oboseala dispare după 1 minut de vibrogimnastică  în timp ce urci un deal. Îți recomand să faci acest exercițiu de 1 minut la fiecare 150-200 de metri de urcare. Astfel de exerciții sunt deosebit de eficiente în ameliorarea oboselii în timpul drumețiilor lungi, pe jos.

Dacă faci în mod constant aceste exerciții, va fi îndepărtată acumularea de toxine și cheaguri de sânge din vene. În consecință, vibrarea corpului ajută în mod eficient la prevenirea și tratarea unui număr de boli ale organelor interne, un remediu pentru prevenirea tromboflebitei și chiar a infarctului.

Rezumat

  • Ridică-te pe degete, astfel încât călcâiele să fie la 1-2 cm de podea și lasă-le brusc pe podea; astfel, sângele venos va primi un impuls suplimentar pentru a se deplasa în sistemul circulator.
  • Nu ridica călcâiele peste 1 cm deasupra podelei; aceasta duce la oboseala inutilă a piciorului.
  • Scuturarea corpului prin șocuri nu trebuie făcută mai des de 1 șoc / secundă.
  • După 30 de șocuri, fă o pauză de 5-10 secunde.
  • La fiecare exercițiu, nu face mai mult de 60 de șocuri; șocurile trebuie să fie ferme, dar nu în așa măsură încât să simți durere în cap; să fie la fel ca atunci când alergi.
  • În timpul unei zile, poți repeta exercițiul de 3-5 ori (fiecare repetare timp de 1 minut).

Succes și sănătate!

Teodor Miroslav Muntean

Tradus, compilat și adaptat după „Active Longevity (My System of Fighting Old Age), Longevitate activă (sistemul meu de a face față bătrâneții)” de Acad. Alexander Mikulin.

Back To Top